Ga direct naar:

Concerten in de Janskerk!

Muziek in de Janskerk 7-7-19.jpg

Op zondag 6 mei 2018 vindt er weer een concert plaats in de Utrechtse Janskerk. De pianisten Lucas van der Vegt en Laurens de Man (vaste organist van de Janskerk) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam en spelen al jaren samen; op 6 mei verzorgen ze een programma met vierhandige muziek van Mozart en Schubert. Vier handen op één piano geven gelegenheid tot prachtige, gelaagde muziek; Mozart buitte dit uit in zijn elegante Variaties KV 501. Schuberts grootse Divertissement à la Hongroise is een merkwaardige compositie die ernstige, orkestrale passages combineert met aanstekelijke volksmuziek. De bijzondere ambiance van de eeuwenoude Janskerk geeft het concert extra sfeer. Aanvang 13 uur, toegang gratis, vrijwillige bijdrage. Welkom!

Drie concerten: het was een feest.

De EUG-Janskerkgemeente, een oecumenische geloofsgemeenschap in hartje Utrecht, is vanouds een muzikale omgeving. In 2017 vier ik mijn eerste lustrum als organist/pianist van deze gemeente! Reden genoeg voor drie kleine concerten, waarin ik met bevriende musici drie korte kamermuziekprogramma's verzorgde in de eeuwenoude, sfeervolle Janskerk.


16 april – 7 mei – 21 mei 2017

Janskerk, Utrecht
13.00-13.40 uur

gratis toegang (deurcollecte na afloop)
na EUG-viering (11.00 uur) en koffie 


Zondag 16 april 2017, Eerste Paasdag met Irene Kok (cello)
Sonate voor cello en piano van César Franck (1822-1890).
Unieke, hoogromantische muziek met een rijk palet aan emoties.
Het jubelende slot past uitstekend bij Pasen!


Zondag 7 mei 2017
met Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Ruña ’t Hart (viool)
Sinds 2012 verkent het Chimaera Trio het repertoire voor de kleurrijke combinatie klarinet - cello - piano, wat bijzondere programma's en creatieve arrangementen oplevert. Nu met violiste Ruña 't Hart muziek van Mozart en Mahler.


Zondag 21 mei 2017 met Strijkersensemble Conservatorium van A’dam
Beethovens Vierde Pianoconcert in een 19de-eeuwse kamermuziek-versie. Volgens Carl Czerny, leerling van Beethoven, behoort dit concert tot Beethovens "schönsten und poesiereichsten Schöpfungen".

Snelkoppelingen