Ga direct naar:

Chimaera Trio

Annemiek de Bruin, klarinet - Irene Kok, cello - Laurens de Man, piano

Dit klarinettrio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van deze interessante en ongebruikelijke combinatie. 

Door zich in zowel beroemde klarinettrio's (Brahms, Beethoven) als in onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreden ze het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting. 

De samensmelting van de drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. 

Al snel na de oprichting was het trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen in verschillende festivals.

In 2019 is het trio onderdeel van het talenttraject "AVROTROS-Klassiek Presenteert", wat resulteert in een CD-opname en meerdere mediaoptredens. Zie ook de pagina "CD's" in het menu rechts!

Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium. 

In maart 2021 nam het trio voor het Duitse "audiofiele" label MDG een CD op met muziek rondom Gustav Mahler: het klarinettrio van Zemlinsky, zeven orkestliederen van Mahler, door Laurens gearrangeerd voor klarinettrio, alsook muziek uit de Tweede Weense School.

Zie ook: www.chimaeratrio.nl

.

Chimaera Trio

Snelkoppelingen